Geschiedenis

Geschiedenis van de Mauritshoeve (1/2)

De oorsprong

De Mauritshoeve werd in 1877 als boerderij gebouwd en heeft jaren als zodanig dienst gedaan. Tussen de Eerste- en Tweede wereldoorlog werd er op het erf van de Mauritshoeve een theetuin gevestigd.

Door de jaren heen won de horeca het van het boerenbedrijf. Na de bezetting van de hoeve door de Duitsers in de Tweede wereldoorlog, keerde de theetuin terug.

1968

In 1968 werd de hoeve met de theetuin verkocht. De nieuwe eigenaar maakte van de Mauritshoeve een dorpskroeg en begon met de eerste partijen. De baron van landgoed Eyckenstein kocht de hoeve met landerijen en voegde het perceel bij zijn bosrijke landgoed, ooit aangeschaft voor de jacht.

Geschiedenis van de Mauritshoeve (2/2)

1972

In 1972 veranderde de dorpskroeg van eigenaar. De nieuwe eigenaar maakte van de kroeg een goed lopend restaurant. De verschillende ruimtes in de hoeve kregen verschillende bestemmingen: pannenkoeken, à la carte restaurant en een ruimte voor grote gezelschappen

2000

In mei 2000 namen dhr. J. Lorist en zijn vrouw de Mauritshoeve over en beheren nu met veel enthousiasme en plezier de Mauritshoeve. Vele gasten weten de weg naar de Mauritshoeve te vinden voor een kopje koffie, etentje, een feest of vergadering.